چرا آیفارم ؟
نمایشگاه آیفارم مشهد به عنوان بخشی از زنجیره نمایشگاه جامع کشاورزی آیفارم با هدف معرفی توانمندی های داخلی در حوزه های مرتبط با با غبانی و گلخانه در شهرمشهد برگزار می گردد.. همچنین همجواری و نزدیکی با استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، گلستان، سیستان و بلوچستان و یزد فرصت مناسبی است تا بهره برداران و متقاضیان ساخت گلخانه در این استان ها نیز از این نمایشگاه بهره مند شوند.
توسعه محصولات باغبانی یکی از سیاستهای امروز در راستای تامین امنیت غذایی، کشاورزی پایدار، تثبیت اشتغال و نیز جلوگیری از مهاجرت به شهرها، توسعه صادرات و ارزآوری است که در این مسیر توسعه و ترویج کشت گلخانهای با توجه به مهمترین مزیت آن یعنی نیاز کمتر به آب در مقایسه با سایر انواع کشت، به عنوان یکی از راهکارهای مهم به شمار میرود.صرفهجویی در مصرف آب، افزایش بهرهوری، امکان کاشت و برداشت محصول در تمام فصول، امکان پرورش محصولات خارج از فصل و اقلیم، قابلیت مقابله با تهدیدات و خسارات به خاطر امکان کنترل و اقدامات پیشگیرانه، برخی از مزایای کاشت گلخانهای است..
تا پایان سال ۱۴۰۰ سطح گلخانه های استان خراسان رضوی ۶۷۲ هکتار، شامل ۴۸۵ هکتار گلخانه و ۱۸۷ هکتار سایبان و محیط کنترل ثبت شده است.سطح گلخانه های صنعتی استان حدود ۲۸۹ هکتار است. میزان تولید محصولات گلخانهای شامل سبزی و صیفی، گیاهان دارویی، توت فرنگی و محصولات باغی گلخانهای معادل ۶۸ هزار تن است که این میزان به جز تولید محصولات گل و گیاهان زینتی محاسبه شده است.
اخیرا علاوه بر توسعه سطح گلخانهها و به خصوص گلخانههای کوچک مقیاس؛ به صورت ویژه احیا و فعالیت مجدد واحدهای غیرفعال و نیز ارتقای سلامت محصولات گلخانهای و تولید محصولات گواهی شده در گلخانه ها در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان است.به دلیل کمبود منابع آب و خشکسالی شدید ، تغییر شیوه کشت از فضای باز و سنتی به فضای گلخانه ای راهکاری مناسب در شرایط فعلی استان اصفهان می باشد. بطوریکه 2400 هکتار گلخانه در این احداث شده است، که تولید بیش از ۳۸۰ هزار تُن انواع محصولات را به همراه دارد؛ خیار، گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان، سبزی و برخی گلهای تزئینی، بیشترین آمار محصولات کشت گلخانهای است و خیار، گوجه و فلفل دلمهای رنگی بیشترین تولیدات این بخش به شمار میرود. آلوئه ورا، شماری از درختان گرمسیری مانند موز، انبه و آناناس و برخی گیاهان دارویی نیز به طور محدود در گلخانهها تولید میشود و شهرستانهای تیران و کرون و دهاقان قطب اصلی کشت گلخانهای استان هستند و این صنعت در دیگر نواحی استان نیز در حال گسترش است.